Belépés

Salgó Vagyon Salgótarjáni Vagyonkezelő és Távhőszolgáltató Kft.

A jogelőd vállalat 1949-ben jött létre azzal a céllal, hogy foglalkozzon az állami vagyonelemek kezelésével, fenntartásával, fejlesztésével és értékesítésével. Ezt Salgótarján város képviselőtestülete 1993-ban egyszemélyes korlátolt felelősségű társasággá alakította, létrehozva a Salgó Vagyon Kft-t.

1999-től a Társaság feladatköre kibővült az Ipari Park működtetésével, következésképp több mint tíz éve a Salgó Vagyon Kft. fejleszti a tulajdonában levő Ipari Parkot, miközben infrastruktúrát biztosít a területén működő 20 vállalat részére, és igyekszik értékesíteni a még rendelkezésre álló szabad területeket.

A Társaság fő tevékenysége sokáig a magas szintű komplex ingatlankezelési, fenntartási, fejlesztési feladatok ellátása volt az Önkormányzat, a lakosság és egyéb szervezetek számára, illetve ezen túlmenően foglalkozott ingatlanforgalmazással és közvetítéssel, értékbecsléssel.

Az MSZ EN ISO 9001:2009 szabvány szerinti minőségirányítási rendszer 2005-ben került bevezetésre a vállalatnál, garantálva ezzel a nyújtott szolgáltatások magas színvonalát.

Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzatának határozata értelmében a Salgó Vagyon Salgótarjáni Önkormányzati Vagyonhasznosító és Ipari Park Üzemeltető kft. és a TARJÁNHŐ Szolgálató-Elosztó Kft. egyesült, nagy változásokat előidézve mindkét vállalat életében. 2012. július 1-jével a jogutód Salgó Vagyon Salgótarjáni Vagyonkezelő és Távhőszolgáltató Kft. átvette a TARJÁNHŐ Szolgáltató-Elosztó Kft. tevékenységét, így a távhőszolgáltatást ma már a Salgó Vagyon Kft. biztosítja a felhasználók – köztük minteg 4000 lakossági felhasználó – számára. Az így létrejövő, közel 100 főt foglalkoztató vállalat a régió meghatározó gazdasági szereplője.

Mindazonáltal a Társaság valamennyi dolgozója magáénak érzi a Salgó Vagyon Kft. misszióját:

„Küldetésünk a város vagyonának őrzése, gyarapítása, megrendelőink kiszolgálása legjobb tudásunk szerint, eredményes munkával megszerezni és megőrizni a városlakók megbecsülését.”

Szolgáltatások

  • Távhőszolgáltatás
  • Vagyonkezelés
  • Építőipari kivitelezés
  • Energetikai tanácsadás