Belépés

Nógrádi Gazdaságfejlesztő Nonprofit Kft.

A Nógrádi Gazdaságfejlesztő Nonprofit Kft. a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tulajdonában lévő közhasznú társaság, melynek fő tevékenységei közé tartozik az üzletviteli tanácsadás, munkaerőpiaci tanácsadás, felnőttképzés és az innovációs kutatás fejlesztési elképzelések megvalósítása. Üzleti filozófiájuk lényege, hogy versenyképes áron a lehető legjobb szolgáltatást nyújtsák.

A Nógrádi Gazdaságfejlesztő Kft. több mint 80 különböző képzésre, oktatásra és szolgáltatásra rendelkezik tanúsítvánnyal és a megye legképzettebb szakoktatóinak segítségével szervezi tanfolyamait. A társaság immár több mint egy évtizede jelentős részt vállal a megye szakképzésében. Egyik fő tevékenységük az akkreditált felnőttoktatás, képzés, ezen belül OKJ-s szakképesítést nyújtó tanfolyamok és vizsgák szervezése, vállalaton belüli speciális képzések, továbbképzések, tréningek szervezése. Rendszeresen indítják képző és átképző tanfolyamaikat: évente 30-35 képzést szerveznek és bonyolítanak le a legkülönfélébb szakmák, képzettségek elsajátítása érdekében. Az Országos Képzési Jegyzékben szereplő szakmák tanfolyamai bizonyítványt, szükség szerint jogosítvány biztosítanak az adott tevékenység végzéséhez. A társaság a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával partnerségben biztosítja a megye szakembereinek mestervizsgához szükséges oktatását is.


A kht. az elmúlt időszakban több jelentős képzést bonyolított le. Ezek közé tartoznak a közbeszerzési referens képzések, az angol nyelvtanfolyamok, a kis-, könnyű- és nehézgépkezelői oktatások, különböző hegesztői képzések, az elektroműszerész, CNC-gépkezelő, forgácsoló, szerkezet- és géplakatos, szobafestő, kőműves, épületfelújító, pék szakmák oktatásai, a munkavédelmi képviselők törvényben előírt oktatása, tűzvédelmi képzések, de vállalkoztak különböző szintű vezetői képzésekre és tréningekre – akár egyéni igények szerint is.


Nagy sikereket értek el LEAN menedzser (karcsúsított gyártás), 5S vezető (minőségi munkakörnyezet kialakítása és fenntartása), TQC vezető (minőség vállalatra kiterjedő filozófiája és módszertana), valamint KAIZEN vezető (termelékenység és minőség folyamatos fejlesztése) képzésekkel.
Sok esetben a képzésekre támogatások is igényelhetőek: a források feltárásában és megszerzésében is segíti az érdeklődőket a kht.
A képzések mellett a társaság együttműködik partnereivel, hogy a cégek az innovációs elképzeléseiket megvalósíthassák. A K + F területén, több felsőoktatási intézménnyel, kutatóintézettel és társasággal kötöttek hosszú távú alvállalkozói megállapodást, melynek eredményeként a közös, innovációs projektjeik értéke meghaladja a 80 millió forintot.