Belépés

Mátra Műszaki, Szakoktatási és Továbbképző Kft.

Mátra Szakoktatás Kft. 3144 Mátranovák, Szabadság út 64.
Tel.: +3632/363-078; Fax: +36 32/363-078, www.matraszakoktatas.hu

Králik Zoltán ügyvezető, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. , +36 20/412-99-15

 matra

Cégünk 1991-ben családi vállalkozásként indult. Fő tevékenységünk a szakmai középfokú oktatás. A folyamatos fejlesztés eredményeképpen a gyakorlati képzés jól felszerelt tanműhelyekben, valós üzemi körülmények között történik. Jelenleg több mint 180 tanuló gyakorlati képzését biztosítjuk különböző szakmákban, így a hegesztő, szerkezetlakatos, épületasztalos, bútorasztalos, kőműves, gépi forgácsoló, női szabó és panziós, falusi vendéglátó szakmákban.

  • A szakoktatás vállalkozási környezetben történik.
  • Lehetőség van a tanulónak a gyakorlatban megismerni a tanult szakmája fortélyait, hogy jól képzett szakember váljék belőle.
  • A szakképzés végeztével szinte mindannyian munkahelyet találnak.

Ezt feltétlenül fontosnak tartjuk a végzett fiatalok pályakezdése szempontjából!

  • A jól tanuló diákoknak az iskola befejeztével megvan a lehetősége a társintézményekben való továbbtanulásra.

Termékek, szolgáltatások

Faipari tevékenység: fűrészáru gyártás, ajtó, ablak, lambéria, kerítéselem, raklap, különböző faszerkezetű építmények (faház, buszmegálló) gyártása, brikett készítés

Fémipari tevékenység: alkatrészgyártás forgácsoló megmunkálással, hegesztett acélszerkezet gyártása, lakatos munkafolyamatok.

Fűrészáru bérszárítás

matra

matra

Technológiák

  • Fa- és fémmegmunkálás
  • Vákuumszárítás
  • Rönkhasítás
matra
matramatra

 

............................................................................................................................................................................................

2019 | 07 | 09

Sajtóközlemény          

SIKERESEN MEGVALÓSULT HŐTECHNIKAI ÉS ÉPÜLETENERGETIKAI FEJLESZTÉS NAPELEMES HÁZTARTÁSI MÉRETŰ KISERŐMŰ KIÉPÍTÉSÉVEL A MÁTRA MŰSZAKI, SZAKOKTATÁSI ÉS TOVÁBBKÉPZŐ KFT.-NÉL

A Széchenyi 2020 program keretében energetikai fejlesztés valósult meg a "Mátra" Műszaki, Szakoktatási és Továbbképző Kft. székhelyén (3144 Mátranovák (Bányatelep), Szabadság út 64) található épületben. A GINOP-4.1.2-18-2018-0006 azonosító számú projekt keretében 8,85 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével, az épület energetikai minősítése 4 energiaosztályt javult, így „EE” besorolásba került.

Az energiahatékonyság javítása érdekében a fejlesztés során a padlásfödém szigetelésére és egy elektromos kazán a meglévő fűtési rendszerre történő csatlakoztatására került sor. Továbbá a napelemes rendszer kiépítésével a megújuló energiafelhasználást növelték, ezzel komoly energiamegtakarítást elérve. A fejlesztések során nagymértékben javult a műhely fűtési hatékonysága, ami által csökkent a szén-dioxid kibocsátás. Az energiahatékonyság javítását célzó intézkedéseikkel csökkentették a felhasznált primer energia mennyiségét, így csökkent a rezsiköltséghez kötődő teher (működési költségek).

A fejlesztés további pozitív eredménye a környezettudatos gazdasági versenyképesség erősítése és a környezetterhelés csökkentése.

A projektről bővebb információt a http://www.matraszakoktatas.hu/szechenyi2020.html oldalon olvashatnak.